Den fantastiska uteplatsen blir snart om möjligt ännu bättre

I detta nya kapitel hos Hassemans tar vi ett steg till med vår nybyggda uteplats. Glasräckena har gjort succé och uteplatsen är nu helt klart vår absoluta favoritplats. För att vi ska kunna vara där längre stunder på dagarna behöver vi bättre utemöbler och bättre skydd från både sol och regn.

Utemöblernas viktiga inslag på vår uteplats

När vi nu riktar vår uppmärksamhet mot utemöbler för vår älskade uteplats, möter vi en spännande utmaning: att finna en ideal balans mellan funktionalitet, komfort och estetik. Valet av möbler handlar inte enbart om deras utseende – de behöver vara både slitstarka och bekväma för långa dagar utomhus, samtidigt som de ska vara välkomnande för både människor och hundar. Vi utforskar en rad olika material, alltifrån traditionellt trä till moderna, underhållsfria alternativ som polyrattan.

Varje möbel vi överväger ska kunna tåla både väder och vind, samtidigt som den är enkel att underhålla. Vi tittar på både svenska och internationella varumärken såsom Hillerstorp och IKEA, kända för deras robusta konstruktioner och genomtänkta design. Från praktiska stapelbara stolar till eleganta loungegrupper, ska varje möbel återspegla kenneln och bidra till en känsla av samhörighet och avslappning.

Utöver de primära möblerna utforskar vi också tillbehör såsom sidobord och parasoller, som ska tillföra både funktionalitet och vara snygga. Det är även viktigt att möblerna enkelt kan arrangeras om för olika slags aktiviteter, från stillsamma stunder av eftertanke till sociala tillställningar med våra besökare och deras hundar.

Parasollets roll för den rätta balansen på vår uteplats

Att skapa en uteplats som både är praktisk och inbjudande kräver en noggrann avvägning mellan sol och skugga, särskilt med tanke på att detta är vår arbetsmiljö. Vi söker ett parasoll som inte bara tillåter oss att njuta av soliga dagar utan också erbjuder skydd under de hetaste timmarna och lättare regnskurar. Vårt utbud av alternativ sträcker sig från traditionella runda parasoller till mer samtida kvadratiska designlösningar, var och en med sin unika karaktär och funktionalitet.

Under vår research betonar vi både estetik och funktionalitet. Ett idealiskt parasoll bör vara hållbart, lättanvänt och framförallt tillhandahålla omfattande skugga och skydd mot UV-strålar och regn. Vi utforskar material som aluminium och trä, och olika typer av dukar, inklusive de som erbjuder UV-skydd och är vattentäta. Märken som Sunbrella och Brafab är framträdande på vår lista, tack vare deras rykte om hög kvalitet och smart design.

Ett parasoll utgör dock endast en del av helheten. Vi måste också fundera över parasollfötter, som inte bara behöver vara robusta och stabila för att motstå vind och väder, utan även integrera smidigt med uteplatsens design. Alternativen sträcker sig från tunga betongfötter för maximal stabilitet till eleganta metallfötter som kan flyttas enkelt. Dessa överväganden är avgörande, eftersom varje val spelar en viktig roll i att skapa den optimala upplevelsen av vår uteplats.

Denna noggranna process att välja rätt parasoll och tillhörande utrustning är en viktig del av vårt arbete. Målet är att hitta en lösning som inte bara uppfyller våra praktiska behov utan också kompletterar uteplatsens atmosfär och estetik.

Dynor och dynboxar som definierar uteplatsen

När vi fokuserar på komfort och stil för vår uteplats, står valet av dynor och dynboxar i fokus. Dynorna spelar en avgörande roll för sittkomforten och erbjuder också ett perfekt tillfälle att tillföra färg och personlighet. Vi söker efter material som inte bara är hållbara och lätta att underhålla, utan också som kan stå emot våra skiftande väderförhållanden. Varumärken som Hillerstorp står högt på vår lista, tack vare deras erkända kvalitet och långvariga komfort.

Skydd för dynorna är lika viktigt, och här spelar dynboxar en central roll. Dessa förvaringslösningar behöver vara rymliga för att kunna rymma alla våra dynor, samtidigt som de måste vara robusta nog att tåla olika väderlekar. Vi utforskar alternativ från märken som Keter, kända för deras väderbeständiga och estetiskt tilltalande förvaringslösningar. Valet av dynboxar är ett viktigt beslut som inte bara tillgodoser praktiska behov utan också bidrar till den övergripande estetiken på vår uteplats.

Ett utekök som samlingspunkt skapar ett hjärta i utomhusmiljön

Integrationen av ett utekök på vår uteplats är en viktig del av vår vision, där det inte enbart fungerar som en plats för matlagning utan även som en central punkt för social samvaro. Vi utforskar hur vi kan införliva en grill, arbetsytor och effektiv förvaring för att skapa en mångsidig och välkomnande miljö. Märken som Hillerstorp, Weber och Röshults har fångat vårt intresse på grund av deras förmåga att förena både design och funktionalitet. Ett välplanerat utekök bör vara både användarvänligt och estetiskt, och smälta samman med uteplatsens övriga design.

Vi överväger olika material och layoutalternativ och hur dessa kan anpassas för såväl större tillställningar som mindre, intima sammankomster. Det är viktigt för oss att inkludera en integrerad grillplats, tillräcklig förvaring och slitstarka arbetsytor. Vårt mål är att skapa en plats där matlagning och måltider blir en integrerad del av den sociala upplevelsen, där vi alla – tvåbenta och fyrbenta – kan samlas och njuta av gemenskapen under bar himmel.