Nu tar vi klivet in i solenergi och energieffektivisering

Vår resa mot en mer hållbar tillvaro är inte bara en respons på en global trend, utan ett medvetet val för att värna om våra fyrbenta vänners lekplats. Genom att omvandla vårt tak till en kraftstation av solpaneler omfamnar vi framtiden där varje stråle av ljus får sitt värde och ger oss möjlighet att fortsätta vår omsorg med mindre fotavtryck på vår älskade planet.

En strålande investering
Investeringen i solceller symboliserar vårt engagemang för att aktivt bidra till kampen mot klimatförändringarna. Valet av rätt modell var dock inte enkelt, med tanke på det stora utbudet och de tekniska specifikationerna som skulle passa våra specifika behov. Efter noggranna överväganden och jämförelser fastnade vi för solceller som inte bara förlänger kennelns liv utan också ökar dess värde, samtidigt som vi bidrar till en ljusare framtid för kommande generationer.

Ett genomtänkt urval för framtiden
Vid valet av de produkter som skulle forma grunden för vår energiomställning, föll beslutet på högeffektiva solceller, ett robust batterilager och en avancerad värmepump. Solcellerna är utvalda för deras höga energiutbyte och långa livslängd, batteriet för dess förmåga att effektivt lagra överskottsenergi, och värmepumpen för dess energieffektivitet och tillförlitlighet. Varje komponent är noga utvald för att ge maximal effektivitet och minimal miljöpåverkan, vilket förstärker vår vision om en hållbar verksamhet.

Energi när vi behöver den – och lagring för senare
En av de vanligaste frågorna som fortfarande ställs idag är, kan det löna sig med solcellsbatterier? Det är en fråga som måste brytas ner men det korta svaret är ja. Kapaciteten hos vårt batteri är inte bara imponerande, det är också en symbol för självförsörjning och hållbarhet. Vi fick flera olika alternativ på solcellsbatterier presenterade för oss. När man ska investera i batterier för solceller är det inte bara kapaciteten som är viktig utan även vilken effekt de kan leverera. Batteriet vi valde är ett Pixii med en kapacitet på 100 Kwh. En bra dag motsvarar det lika mycket som våra solceller kan producera. Räknat på hur förbrukningen ser ut för oss över året räknar vi med ett överskott på produktionen och att vi kan sälja tillbaka en stor del av det som produceras. Mycket tack vare vår nya och effektiva värmepump från Thermia. Detta gör att vi kan samla på oss solens kraft under de klara dagarna och sedan använda den när vårt behov är som störst – vilket skapar en bro mellan natur och teknologi som verkligen visar vad framsteg innebär.

Effektiv värme, kärleksfull omsorg

Vår nya värmepump är hjärtat i vårt uppvärmningssystem, vilket inte bara sparar energi utan också ger våra hundar den värme och komfort de förtjänar. Med denna teknik kan vi precist anpassa temperaturen efter säsong och behov, vilket säkerställer att varje nos känner sig precis lagom varm eller sval. I kombination med växelriktaren som är hjärnan i systemet så har vi nu en mycket smart lösning.

Ett föredöme i branschen
Att sätta en ny standard inom branschen är ett stort ansvar, men också en ära. Vårt mål är att visa att det går att kombinera djurkärlek med miljökärlek. Genom vårt initiativ hoppas vi inspirera andra kennlar och företag att ta liknande kliv mot en hållbar framtid. Vår resa mot hållbarhet är en öppen bok som vi gärna delar med oss av. Genom transparens vill vi engagera vår gemenskap och uppmana till samtal och handling för miljön. Våra dörrar (och vår blogg) står öppna för alla som vill vara en del av denna spännande förändring.