Ny belysning i vår kennel för både människor och hundar

När solen går ner och mörkret faller, är det viktigt att ha rätt belysning, särskilt i en kennel där våra fyrbenta vänner tillbringar mycket tid. Belysning är inte bara en fråga om estetik, utan det handlar också om trygghet, komfort och välbefinnande för både människor och djur. Därför har vi nyligen genomfört en omfattande förändring av belysningen i vår kennel.

Varför belysning är viktigt för hundar

Precis som människor, påverkas hundar av olika typer av ljus. Medan varmt ljus kan skapa en avslappnande och lugnande atmosfär, kan kallt ljus vara mer upplivande. En studie som gjordes på Jönköping University 2022 visar att färgat ljus påverkar sinnesstämningen på studenterna. Vi har dragit samma slutsats när det kommer till vår fyrfotade vänner. Eftersom vi rör oss med dom i samma miljöer hela dagarna insåg vi att vi kan förbättra miljön för alla. Det är därför vi valde att byta ut vår tidigare belysning till en varmare och mer behaglig variant. Vårt mål var att ge hundarna en känsla av trygghet och komfort, särskilt under de mörka månaderna.

Valet av rätt belysning

När vi bestämde oss för att byta belysning, vände vi oss till By Rydéns. Vi valde att köpa all vår belysning där eftersom de inte bara hade ett brett sortiment av taklampor och andra ljuskällor, men vi kände också att vi fick bra svar på våra frågor när vi kontaktade dem.

Reflektion

Vi ser fram emot att se hur denna förändring kommer att påverka våra hundar på lång sikt. Vi hoppas att den nya belysningen kommer att ge dem en ännu bättre upplevelse i kenneln. Och för alla er som är intresserade av att förbättra belysningen i era egna hem eller kennlar, rekommenderar vi att utforska de olika alternativen som finns tillgängliga, precis som vi gjorde med By Rydéns.